Copiii cu deficiențe de văz, auz sau dizabilități locomotorii vor putea frecventa grupurile sportive
30 Ianuarie 2019 15:10
Copiii care au deficiențe de văz, auz sau dizabilități locomotorii vor putea frecventa grupurile sportive. Totodată, de la 10 la 14 va fi majorat numărul elevilor din sate, incluși în grupurile pentru taberele sportive de vară. Aceste prevederi se conțin în noul Regulament de organizare și funcționare a școlilor sportive, aprobat astăzi de Executiv, transmite democracy.md.

O altă noutate se referă la începutul anului de studii. Astfel, școlile sportive vor începe anul de studii la 1 septembrie, și nu la 1 ianuarie, cum este în prezent. Totodată, vârsta de admitere pentru mai multe categorii de sport, printre care gimnastică, fotbal, lupte, baschet și tenis va fi micșorată. De exemplu, la gimnastică fetele vor fi admise de la 5-7 ani și nu de la 6-8 ani cum este în prezent, iar băieții vor fi admiși la fotbal de la 7-9 ani, în loc de 8-10 ani cum este acum. 

Regulamentul prevede și introducerea unor discipline noi, precum fotbalul de plajă, biatlonul, hocheiul, fotbalul-tenis, trânta și oina.

De asemenea, sportivii de performanță, premianți ai campionatelor naționale și ai competițiilor internaționale oficiale, își vor putea continua instruirea în grupurile „Avansați” și după vârsta de 21 de ani, actualmente, această vârstă fiind de 20 de ani.

În Republica Moldova activează 93 de școli sportive și 6 licee cu profil sportiv.

Comentarii: 0  
 
TAGURI