Dialog strategic Republica Moldova – NATO, discutată în Belgia
5 Februarie 2019 17:41
Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit marţi, 4 februarie, la Mons, cu generalul Curtis M. Scaparrotti, Comandant Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), transmite democracy.md.

Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe avansarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și țările aliate și sprijinul acestora în consolidarea şi modernizarea Armatei Naţionale.

Generalul Scaparrotti a menționat că NATO este dispusă să ofere în continuare asistenţă pentru reformarea sectorului de apărare, în special la realizarea proiectului de îmbunătăţire a managementului stocurilor de armament şi muniţii în depozitele Armatei Naţionale, crearea şcolii de pregătire a sergenţilor în conformitate cu standardele internaţionale.

Pregătirea şi testarea militarilor Armatei Naţionale conform OCC, prestaţia contingentelor moldoveneşti în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, instruirea în şcolile NATO, precum şi standardizarea sistemului logistic al Armatei Naţionale, au constituit principalele teme abordate în cadrul întrevederii.

De menţionat că ministrul Apărării se află, în perioada 3-5 februarie curent, într-o vizită oficială în Belgia.

Comentarii: 0  
 
TAGURI