Au fost aprobate noi modificări privind Regulile de înregistrare a navelor maritime în Moldova
11 Februarie 2019 15:15
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărârea cu privire la modificarea punctului 15 din Regulile de înregistrare a navelor maritime în Republica Moldova, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2007, transmite democracy.md.

Astfel, potrivit noilor modificări, în conformitate cu prevederile Codului navigației maritime comerciale al Republicii Moldova, nava cumpărată sau construită în alt stat primește dreptul de a naviga sub pavilionul Republicii Moldova din momentul introducerii înscrierilor corespunzătoare în registrul navelor sau în catalogul naval şi al eliberării de către Agenția Navală a certificatelor provizorii care atestă acest drept. Certificatele menționate sunt valabile până la finalizarea procedurii de înregistrare permanentă a navei şi eliberarea certificatelor ce atestă înregistrarea permanentă, dar cel mult 6 luni.

Proiectul prezentat respectă prevederile legislației naționale şi nu intră în contradicție cu prevederile legislației UE. Implementarea prevederilor proiectului nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat.

Comentarii: 0  
 
TAGURI