Dodon ar putea ajunge pe mâna justiției pentru complicitate la ținerea în captivitate a ostaticilor moldoveni. Acuzațiile unui lider politic
12 Februarie 2019 11:38
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că piloții moldoveni, luați ostatici de talibanii afgani acum trei ani și jumătate, puteau fi aduși acasă încă în primăvara trecută, dar președintele Igor Dodon s-ar fi opus. Ultimul ar fi dorit că eliberarea acestora să aibă loc în plină campanie electorală, pentru ca Partidul Socialiștilor din R. Moldova să aibă dividende electorale, scrie ziarulnational.md, citat de Democracy.MD.

„Eu nu-l acuz pe Dodon pentru că a încercat să-i aducă pe cei doi piloți acasă. Problema cu ostaticii se întinde din primăvara anului trecut. Ați văzut avionul privat pe aeroport (la Moscova nr. )? Dacă mai făcea o oră și 30 de minute ca să ajungă la Chișinău... Putea. Iată care e problema. El (Dodon n.r.) îi mai tine o săptămână ostatici. O să-și pregătească coafura și va merge la Moscova. O să vină oamenii la aeroport, o să se pună în genunchi și o să plângă. El pe scârba la oamenii aceștia își face PR”, a declarat Usatîi, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Politicianul afirmă că cei doi nu acum patru luni urmau să ajungă acasă, așa cum a declarat astăzi președintele Parlamentului, Andrian Candu, dar cu zece luni în urmă.

„Ei nu cu patru luni în urmă puteau fi aduși, așa cum spune Candu. Ei de 10 luni stau ostatici și anume Dodon i-a ținut acolo. Dacă era teafăr la cap, atunci spunea ca avionul să aterizeze la Chișinău. Trăgea un bocet acolo și era ok. Dar nu… Iată îi spun public pentru ce o să-l bag la pușcărie. O să vină ziua aceasta. Cum am ajuns eu la talibani și mi-au arătat că oamenii că sunt vii, tot așa o să aduc talibanii ca martori. Ei vor spune ce și cum… Dodonaș o să meargă la pușcărie pentru că a ținut oamenii ostatici zece luni”, a afirmat Usatîi.

De asemenea, Usatîi a precizat că la operațiunea de eliberare a celor doi piloți au participat serviciile secrete rusești, dar și din alte state. „Ce operațiunea poate conduce Dodon? Operațiunile lui Dodon sunt la strâns căpșune. Au participat rușii, dar și servicii din alte state. O să aduc ca martori talibanii, care mi-au confirmat în primăvară 2018 că cei doi sunt ținuți pentru alegeri. Va fi dosar public, cu martori, nu ca judecățile lui Plahotniuc. Dodon va răspunde. Dar dacă Plahotniuc muta alegerile în octombrie 2019, atunci cei doi trebuiau să mai stea jumătate de an, pentru că Dodon să se pregătească de alegeri? Nu e normal așa ceva”, a subliniat Usatîi.

Acesta a mai adăugat că și liderul PD, Vlad Plahotniuc, a întreprins măsuri pentru eliberarea celor doi piloți, dar Dodon a vrut să culeagă laurii. „Eu știam că Plahotniuc încearcă eliberarea celor doi prin intermediul Qatarului. Știam, dar am zis să nu fac public asta. Pentru mine era important ca oamenii să se întoarcă la familiile lor”, a conchis Renato Usatîi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI