Seminar, actele normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare, discutat la Rîșcani
13 Februarie 2019 13:15
Consiliul Raional Rîșcani a găzduit o ședință comună cu participarea reprezentanților autorităților publice locale, inginerilor cadastrali, producătorilor agricoli și deținătorilor de terenuri. Aici au mai participat reprezentanţii direcției raionale, agricultură și alimentație, primării, dar și alte persoane interesate din raioanele Rîșcani, Edineț, Drochia și Glodeni, transmite democracy.md.

Subiectele seminarului au fost prezentate de specialiștii Serviciului politici în domeniul fondului funciar și îmbunătățirii funciare din cadrul MADRM și repezentanții Agenției „Apele Moldovei”.

Informațiile prezentate au fost axate pe actele normative ce țin de folosința apelor la irigarea terenurilor agricole din lacuri/iazuri, condiții și proceduri de realizare a activităților de îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilităţii solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și activarea măsurilor de îmbunătățiri funciare.

De asemenea, au fost discutate modificările aprobate în legislație, ce ține de arenda terenurilor agricole și anume, abrogarea din 1 martie 2019 a  Legii nr. 198/2003 cu privire la arenda în agricultură, prin urmare, domeniul dat, va fi reglementat de Codul civil 1107/2002.

Amintim că responsabilii pe domeniul funciar din cadrul ministerului organizează și în continuare seminare zonale în scopul familiarizării specialiștilor din teritoriu cu privire la actele normative în domeniul funciar și îmbunătățirilor funciare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI