VIDEO // Asociația Promo-Lex acuză blocul „ACUM” de plagiat
14 Februarie 2019 21:30
4260 0
Asociația Promo-Lex acuză blocul „ACUM” de plagiat. Potrivit ong-ului, blocul a utilizat același slogan pe unele pliante electorale, care ar aparține unei unei campanii a asociației, inițiate la 2 februarie a acestui an. Blocul condus de către Maia Sandu și Andrei Năstase neagă acuzațiile, transmite democracy.md cu referire la tvc.md.

Într-un comunicat de presă, Asociația Promo-LEX precizează că în spațiul public au apărut pliante ale blocului electoral „ACUM”, comandate la 8 februarie curent și care conțin textul: „Turul 2 nu va fi „, care este de fapt un fragment al sloganului „Turul 2 nu va fi, votează din prima”, care face parte din campania de educație electorală apolitică a asociației. Tot acolo, reprezentanții asociației spun că pentru realizarea unei informări obiective nu pot accepta transferul de imagine de la produsele elaborate în cadrul campaniei Promo-LEX cu produsele elaborate de un concurent electoral. În acest context, solicită concurentului electoral vizat, retragerea din circulație și neadmiterea imprimării unor materiale noi de agitație electorală cu folosirea sloganului folosit de către Asociația Promo-LEX.

Contactați de postul nostru de televiziune, reprezentanții blocului „ACUM”, au dat răspuns prin mesaj, prin care au dat de înțeles că nu-și vor retrage mesajul bănuit de plagiat.

Sloganul blocului „ACUM” este „Învingem ACUM pentru dreptate și viață bună!”. Fraza „Turul 2 nu va fi.” reprezintă o informație de ordin general către public. Desfășurând campania în toate raioanele țării și discutând cu zeci de mii de oameni, conștientizăm că este extrem de important ca cetățenii să cunoască despre faptul că turul 2 nu va fi în această campanie. Mai mult decât atât, blocul ACUM îndeamnă cetățenii să nu voteze partide fără șanse, anume din considerentul că turul 2 nu va fi și riscă să piardă votul.

Campania Promo-LEX cu sloganul „Turul 2 nu va fi, votează din prima” se desfășurată în perioada 2-22 februarie 2019, în 92 de localități din 46 de circumscripții electorale cu implicarea a peste 270 de voluntari și are drept scop mobilizarea cetățenilor și informarea, pentru evitarea turului 2 al alegerilor parlamentare din 24 februarie.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI