Reținute în flagrant patru persoane, în timpul realizării drogurilor
18 Februarie 2019 14:15
O grupare infracțională, specializată în prepararea și comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată în urma unor ample acțiuni întreprinse de către ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Patru persoane au fost arestate  preventiv pentru 30 de zile, transmite democracy.md.

PVP este un drog sintetic - analogul unui drog puternic. Acesta are un preț accesibil pe piață față de aceeași heroina, însă acțiunea de distrugerea a organismului este mult mai rapidă. Pentru o doză de PVP un consumator de droguri achita 300-400, de lei, pentru 1 gram de PVP – 800-1000 de lei.

Efectul consumării acestui tip de substanțe etnobotanice are un impact negativ asupra psihicului persoanei, provocând stări agresive, halucinații și creând dependența puternică.

La 15 februarie 2019, au fost reținute în flagrant patru persoane, în timpul realizării drogurilor. În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, cartele SIM, droguri de tip PVP, utilaje artizanale de consumare a drogurilor și mijloace bănești obținute din activitățile tenebre.

Investigațiile continuă în scopul stabilirii provenienței transnaționale a substanțelor etnobotanice, în vederea destructurării întregului grup criminal și împiedicarea introducerii acestora pe teritoriul Republicii Moldova.

Bănuiții riscă de la 7 pînă 15 ani de închisoare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI