Au fost modernizate două săli din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale
20 Februarie 2019 13:15
Ieri, 19 februarie, a avut loc inaugurarea sălii de judo și sălii de lupte greco-romane din cadrul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor  Naționale (CSPLN). Pentru efectuarea lucrărilor de reparație capitală, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat cca 4 milioane 500 mii lei. La eveniment a participat secretarul general de stat, Igor Șarov, transmite democracy.md.

Oficialul a menționat că reparația acestor săli, unde se practică două probe sportive strategice pentru Republica Moldova, dar și dotarea cabinetului medical cu utilaje performante în valoare de cca 238 000 mii lei, sunt un prim pas în reabilitarea infrastructurii CSPLN. ,,Vom continua să investim în modernizarea și dotarea Centrului, pentru ca sportivii noștri să se poată antrena și recupera în condiții bune. Și în acest an, instituția va beneficia de resurse financiare pentru a răspunde adecvat necesităților de pregătire impuse de sportul de performanță”, a subliniat Igor Șarov.

În context, menționăm că pentru reabilitarea infrastructurii CSPLN, în anul 2019, din bugetul de stat vor fi alocate peste 7,5 milioane lei, dintre care 4 milioane – pentru reconstrucția căminului unde sunt cazați membrii loturilor naționale, 3 milioane lei – pentru reconstrucția Bazei sportive de canotaj din or. Vatra, iar 800 000 lei – pentru finalizarea lucrărilor de reparație a sălii de haltere.

CSPLN este o instituție din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. În prezent, în cadrul Centrului activează 32 de antrenori, 11 instructori metodiști și 9 lucrători medicali. În total, sunt pregătiți 114 sportivi, membri ai loturilor naționale la 14 probe.

Comentarii: 0  
 
TAGURI