Doi tineri au fost reținuți pentru furt
21 Februarie 2019 12:15
Doi tineri cu vârstele de 24 ani și respectiv 27 ani, originari din r-nul. Anenii Noi, au fost reținuți de ofițerii de investigații a Direcției de Poliție a mun. Chișinău și Inspectoratului de Poliție Ciocana de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, bănuiți de comiterea unui șir de furturi din locuințe a căror prejudiciu material depășește suma de 20 000 lei. Indivizii anterior au mai fost judecați pentru infracțiuni similare, transmite democracy.md.

Totodată conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că tinerii au pătruns în cel puţin trei locunţe din com. Budești și Cruzești, pe parcursul lunilor noiembrie 2018 – ianuarie 2019, de unde au sustras mai multe bunuri materiale mijloace bănești, sac de box. Ulterior poliţiştii au efectuat percheziţii autorizate la domiciliile  acestora cît și în unitățile de transport, forțele de ordine au ridicat bunuri ce urmează a fi examinate si stabilită   proveniența lor.

În cadrul audierilor indivizii şi-au recunoscut vinovăţia comunicând forțelor de ordine că pătrundeau în locuințele situate la sol prin forţarea geamurilor din termopan când proprietarii nu se aflau acasă.

Indivizii au fost reținuți pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind cercetați penal pentru furt, care conform legislației în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI