Mii de oameni au protestat în Rusia, în memoria liderului din opoziție ucis lângă Kremlin
24 Februarie 2019 16:05
Mii de ruși s-au adunat în centrul Moscovei, duminică, pentru un marș anual în memoria lui Boris Nemtsom, liderul opoziției anti-Putin, care a fost ucis în anul 2015 la o aruncătură de băț de Kremlin, transmite Democracy. md cu referire la Politics.md.

Protestatarii au purtat cu ei portrete ale politicianului omorât și au mărășăluit în cărând un banner cu mesajul: „Am lăsat Rusia pe mâinile criminalilor, este timpul să o luăm înapoi”.

În jur de 10.600 de oameni s-au strâns la marșul de duminică din Moscova, care s-a desfășurat pe un bulevard de aproximativ 1,5 kilometri. Totuși, o demonstrație similară a avut loc și în Sankt Petersburg.

„Este un marș împotriva lui Vladimir Putin. Este o demonstrație pentru o Rusie liberă și democratică”, a spus politicianul Ilya Yashin, unul dintre organizatorii evenimentului.

Așadar, Boris Nemtsov era una dintre cele mai critice voci la adresa lui Vladimir Putin, fiind ucis în 2015, în timp ce traversa un pod de lângă Kremlin. El avea 55 de ani și lucra la un raport despre rolul Rusiei în conflictul din Ucraina. Moartea sa a produs fiori reci în rândul opoziției.

Comentarii: 0  
 
TAGURI