„Un doctor pentru tine”, în perioada 25 februarie-01 martie curent
25 Februarie 2019 15:15
În săptămâna 25 februarie-01 martie curent, echipele mobile din cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, vor oferi consultații gratuite populației din localitățile rurale, după cum urmează, transmite democracy.md.

Pe data de 26 februarie, specialiștii endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi se vor afla în Centrul de Sănătate Cociulia și Oficiile Medicilor de Familie Țiganca și Hănăseni din raionul Cantemir, iar pe 28 februarie, în Căinari, Copanca, Sălcuța din raionul Căușeni.

În perioada menționată, medicii oncologi (mamologi, pulmonologi, ginecologi, urologi, proctologi) vor acorda asistență consultativă locuitorilor din raioanele Cantemir, Vulcănești, Taraclia, iar copiii din localitățile rurale din raionul Anenii Noi vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică.

Locuitorii din localitățile rurale din Nisporeni vor beneficia de servicii de radiologie pulmonară, iar femeile din localitățile rurale din raioanele Rezina și Anenii Noi și Cahul vor beneficia de servicii de screening mamar gratuit acordat de către echipa de medici, în autospeciale dotate cu mamografe mobile.

Menționăm că, în luna august 2018, la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip, a fost lansată campania „Un doctor pentru tine” pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate.

Comentarii: 0  
 
TAGURI