Instituțiile de învățământ medical din țară dotate cu echipament modern de instruire
26 Februarie 2019 14:15
Șapte instituții de învățământ medical din Republica Moldova au fost dotate cu simulatoare pentru examinarea ginecologică ce vor fi utilizate pentru instruirea specialiștilor în screeningul cervical. De asemenea, Laboratorul Citologic al Centrului Republican de Diagnosticare Medicală a beneficiat de microscoape de laborator și accesorii performante (obiective) pentru examinarea frotiurilor citologice, transmite democracy.md.

Echipamentul a fost procurat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în baza contribuției financiare de peste 21,000 USD a Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României (RoAid), în cadrul proiectului Prevenirea cancerului de col uterin 2017-2020”.

Proiectul „Prevenirea cancerului de col uterin 2017-2020” este realizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale cu sprijinul UNFPA și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, în parteneriat cu Asociația Internațională pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin și RoAid, având scopul de a reduce cazurile de îmbolnăvire și mortalitate provocate de cancerul de col uterin. Anual în țara noastră se înregistrează circa 160 de cazuri de deces ale femeilor din această cauză.

Comentarii: 0  
 
TAGURI