Ion Ceban a declarat că, în realitate, Blocul „ACUM” preferă să stea în opoziție, fapt ce demonstrează că acesta și-a mințit alegătorii
12 Martie 2019 17:05
Refuzul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase de a discuta despre posibile majorități parlamentare demonstrează că blocul ACUM preferă politica struțului, să bage capul în nisip și nu le pasă de interesele cetățenilor. Declarația a fost făcută de către unul din fruntașii PSRM, Ion Ceban, la un briefing pentru presă, transmite democarcy.md cu referire la timpul.md.

Ceban a declarat că, în realitate, Blocul „ACUM” preferă să stea în opoziție, fapt ce demonstrează că acesta și-a mințit alegătorii, cărora le-a promis reformarea clasei politice și rezolvarea problemelor din țară.

Fruntașul PSRM a atras atenția și asupra incompetenței proaspeților deputați din PAS și PPDA, care au anunțat că vor propune de la primele ședințe mai multe proiecte de legi pentru demiterea conducerii unor instituții de stat. În opinia sa, această incompetență „o poate confirma orice student din anul întâi de la facultatea de drept”.

„Vreau să informez că nicio lege nu poate fi votată până să fie aleasă conducerea Parlamentului, iar pentru unele este nevoie și de un Guvern funcțional. Altfel, legile date pot fi calificate drept anticonstituționale. Instituțiile statului pot fi reformate calitativ doar pe căi legale, dupa formarea unei noi majorități”, a accentuat Ceban.

Ion Ceban a precizat că, după refuzul categoric al celor din ACUM de a se așeza la masa de dialog, PSRM va convoca în ședință organele de conducere ale partidului, dar agenda de mai departe a formațiunii ar putea fi anunțată după prima ședință a Parlamentului.

Comentarii: 0  
 
TAGURI