Protest la Guvern! Manifestanții cer luarea măsurilor pentru protecţia mediului
15 Martie 2019 17:15
Circa 50 de activişti ai organizaţiilor „OccupyGuguţă" şi „Hai Moldova!" au protestat vineri în faţa Guvernului, cerând luarea măsurilor pentru protecţia mediului, scrie Radio Chișinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, tinerii ţineau pancarte cu mesajele: „Vrem schimbări de atitudine, nu schimbări climatice!", „Clima se schimbă, dar noi - nu", „Nu avem planeta B", „Vrem sistem eficient de gestionare a deşeurilor!". Un protestatar a îmbrăcat o mască antigaz, iar altul trăgea după sine vase de plastic. Printre manifestanţi era şi fostul ministru al Apărării RM, Vitalie Marinuţa.

Activistul Eugen Camenşcic a remarcat că „toţi locuitorii planetei Pământ sunt interesaţi să păstreze o natură vie, nu moartă".

„Cerem Guvernului să ia măsuri pentru a proteja mediul. Autorităţile nu fac nimic pentru a proteja aerul curat, pentru a recicla deşeurile, nici măcar nu pot organiza curăţarea teritoriilor satelor şi oraşelor", a spus el.

După mitingul de la Guvern, protestatarii intenţionează să meargă la Primăria municipiului Chişinău şi să înmâneze conducerii acesteia o petiţie.

„Documentul include trei cerinţe principale. Cerem ca în capitală să fie elaborat un plan de protecţie a aerului curat. De asemenea, avem nevoie urgentă de o strategie de dezvoltare a oraşului şi de un plan de implementare a tehnologiilor de economisire a energiei. Vom organiza următorul protest pe 15 aprilie şi vom face acest lucru sistematic, cerând îndeplinirea cerinţelor noastre", a promis activistul.

Comentarii: 0  
 
TAGURI