Contabila unei companii din Chişinău, reţinută în dosarul Centrului de sănătate publică
20 Martie 2019 13:15
Încă o persoană a fost reţinută în dosarul „Centrului de sănătate publică”. Este vorba despre contabila-şef a unei companii din Chişinău care ar fi dat bani angajaţilor CSP pentru a obţine avizul de susţinere a instruirilor pentru igienă sanitară, dar şi pentru un proiect de construcţie a unui obiectiv cu destinaţie alimentară, scrie Democracy.MD.

Femeia a fost plasată în izolator pentru 72 de ore şi este cercetată pentru corupere activă.

În prezent, 32 de persoane (funcţionari şi reprezentanţi ai agenţilor economici) au statut de bănuit sau învinuit în cadrul acestei cauze, 13 persoane fiind reţinute, iar ulterior arestate.

Amintim că, acum o lună, unsprezece angajaţi ai Centrului municipal de sănătate publică din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unei ample anchete, începute în luna mai, 2018.

Potrivit materialelor cauzei, aceştia ar fi pretins sistematic bani, personal sau prin mijlocitori, de la diferite persoane fizice şi juridice pentru un şir de servicii.

Procurorii au pornit, în acest caz, 138 de cauze penale pentru corupere activă şi pasivă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI