Republica Moldova intenționează să adopte în mod permanent ora de vară
25 Martie 2019 18:15
Pe 31 martie 2019, ultima duminică a lunii, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte, a anunțat astăzi Ministerul Economiei și Infrastructurii, scrie Democracy.MD.

Totodată instituția a precizat că la anul Republica Moldova va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană privind trecerea la ora de vară.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a menționat că, până în aprilie 2019, fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să comunice dacă intenționează să aplice în mod permanent ora de vară sau cea de iarnă.

Republica Moldova va adopta aceeași poziție ca și țările din Uniunea Europeană.

Potențial, ultima schimbare obligatorie a ceasului va avea loc pe 31 martie curent, fiind ora de vară, iar țările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

În 2018, Comisia Europeană o organizat o consultare publică pe acest subiect, la care 84% dintre europeni au răspuns în favoarea renunțării la schimbarea sezonieră a orei.

Prin introducerea orei de vară, s-a urmărit ca oamenii să se beneficieze cât mai mult de lumina naturală a Soarelui și de reducerea folosirii luminii artificiale.

Pentru prima dată, trecerea la ora de vară a fost aplicată în Noua Zeelandă, în 1895. Republica Moldova a recurs la această practică în 1979.

Comentarii: 0  
 
TAGURI