Igor Dodon îi așteaptă mâine la consultări pe Plahotniuc, Greceanîi, Sandu și Năstase
1 Aprilie 2019 17:15
Igor Dodon, a prezidat astăzi ședința ordinară cu consilierii și șefii de direcții ai aparatului Președintelui Republicii Moldova, în cadrul căreia au fost punctate sarcinile prioritare pentru săptămîna curentă, scrie Democracy.MD.

Șeful statului a remarcat că una dintre cele mai importante chestiuni din agendă rămîne a fi organizarea la 2 aprilie a consultărilor comune a liderilor celor mai mari formațiuni parlamentare (PSRM, PDM, blocul ACUM). Întrevederea este preconizată pentru mîine, la ora 12.00.

Igor Dodon menționat că, în caz de necesitate, președintele este dispus să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. ”În acest context, consider că sarcina principală a șefului statului este de a crea condiții pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare”, a specificat Igor Dodon.

Președintele RM a reiterat disponibilitatea sa de a aproba crearea unei majorități parlamentare care să fie constituită din fracțiuni parlamentare, însă fără utilizarea șantajului, amenințărilor sau cu „transfugi”, or să accepte dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate.

Comentarii: 0  
 
TAGURI