Jurnalist: Pachetul cu inițiative sociale propus de PDM i-a lăsat fără cuvinte pe opușii lor, care nu pot oferi nimic în schimb ca alternative
9 Aprilie 2019 18:36
Concurenții electorali ai PDM nu sunt în stare să propună o alternativă pentru „Pachetul social pentru Moldova”, de aceea șansele lor de a acumula un scor bun în caz de alegeri anticipate se reduc simțitor. Jurnalistul Valeriu Reniță se întreabă, într-o postare pe Facebook, dacă este rațională provocarea unui astfel de scrutin în aceste condiții, transmite democracy.md cu referire la hotnews.md.

„Are vreun rost să se cheltuiască bani publici pentru niște alegeri anticipate inutile? Ce propun concurenții electorali ai PDM drept alternativă pentru „Pachetul social pentru Moldova”? Jurăminte de onestitate din partea Maiei Sandu? Amenințări din partea lui Andrei Năstase sau refuzul președintelui Dodon de a semna legile în cauză? Cetățenii au reacționat deja pozitiv la un alt pachet social al PDM, anunțat încă înaintea alegerilor precedente. Poate nu ar fi cazul să cheltuim bani pentru niște alegeri inutile”, consideră Valeriu Reniță.

Amintim că prim-vicepreședintele PDM, Pavel Filip, a anunțat astăzi un pachet de inițiative sociale, care va sta la baza negocierilor privind formarea unei eventuale coaliții de guvernare, cu participarea democraților.

„Pachetul social pentru Moldova” prevede, între altele, majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6303 lei până la 10000 lei, acordarea ajutorului de 600 de lei de sărbători, dar și alte proiecte destinate pensionarilor și persoanelor cu nevoi speciale.

De asemenea, pachetul propus de PDM mai include un program național pentru alimentarea cu apă a localităților, construirea sistemelor de canalizare, gestionarea deșeurilor solide, programul „Drumuri Bune 2”, dar și inițierea programului Prima Casă 4.

 

 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI