În ajunul sărbătorilor pascale, Mitropolia Moldovei a lansat o campanie caritabilă
13 Aprilie 2019 15:15
În ajunul sărbătorilor pascale, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove în parteneriat cu conducerea Liceelor Teoretice „Orizont” din țară, profesorii, părinții și elevii acesteia, a lansat Campania caritabilă de Paști: „Un cadou pentru Înviere!”, informează Democracy.MD.

Inițiatorii campaniei caritabile invită toți doritorii să participe la acțiunea organizată în favoarea a 3 000 de familii defavorizate din țară.

Astfel, organizatorii au expus în această perioadă mai multe urne de colectare a banilor, atât în incinta filialelor din țară a Liceului Teoretic „Orizont”, în incinta Reședinței mitropolitane din Capitală, precum și în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În toată această perioadă următoare a Postului Mare, cât și în perioada festivă a sărbătorilor legate de Învieriea Domnului, elevii și profesorii instituției de învățământ, cât și toți cei care doresc să se alăture acestei inițiative, se pot alătura acțiunii.

„Invităm cu mult drag toți oamenii cu suflet mare, să se alăture demersului nostru astfel încât, prin solidaritate și implicare, să dăruim speranță copiilor care provin din familii defavorizate din țara noastră. Există multe persoane care nu își permit să pună pe masa de Paști nici cozonac, nici pască, nici ouă roșii. Cel mai mult însă suferă copiii, deși nu au nicio vină. Nu se pot bucura de asemenea nici de o haină nouă de Paști, așa cum se obișnuiește din tradiție. Haideți, împreună, să încercăm să le dăruim motive pentru sărbători într-adevăr fericite. Micul dumneavoastră gest ar aduce o mare bucurie copiilor sărmani”, se menționeaz într-un comunicat al Mitropoliei.

Banii colectați în cadrul campaniei vor fi folosiți pentru a cumpăra alimente pentru copii, haine, rechizite, încălţăminte şi jucării.

Comentarii: 0  
 
TAGURI