VIDEO // Incendiu de mari proporții la catedrala Notre-Dame din Paris
16 Aprilie 2019 11:15
La catedrala Notre-Dame din Paris a izbuncit un incendiu puternic. Se pare că focul, care a izbucnit în cursul serii, s-ar datora lucrărilor de renovare. Toată partea din spate a catedralei este înconjurată de schele, din cauza lucrărilor de renovare, transmite Democracy.MD.

Între timp, turnul central al catedralei s-a prăbușit. Acoperișul este în mare parte distrus. Se pare că și renumitele vitralii ale catedralei sunt distruse, relatează BBC. 

 

Locuitorii din apropiere au fost evacuați, dar operațiunea de salvare a catedralei este foarte dificilă din cauza înălțimii catedralei, amplasată în centrul orașului, accesul la partea din spate fiind limitat din cauza străzilor înguste cu care se învecinează. Poliția a avertizat că zona catedralei este periculoasă, mai ales pentru că s-ar putea ca și alte părți ale clădirii să se prăbușească. 

 

Președintele Emmanuel Macron și-a anulat discursul pe care urma să îl țină la releviziune ca reacție a valul de proteste a vestelor galbene și este așteptat la locul incendiului. 

 

Notre-Dame este una din cele mai mari atracții turistice ale Parisului, un monument istoric, construit timp de 200 de ani. Zilnic, catedrala este vizitată de peste 30 de mii de persoane. 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI