Un adolescent din Cahul a murit, după ce bunica l-a tratat de scabie, în condiții casnice
19 Aprilie 2019 11:15
Un adolescent în vîrstă de 16 ani din satul Bucuria, raionul Cahul a murit, cel mai probabil, intoxicat cu o substanță necunoscută, pregătită în condiții de casă, după ce s-a îmbolnăvit de scabie, comunică Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La data de 15 aprilie, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspensie de benzilbenzoat pe tot corpul. Peste o zi, la data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspensia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Copilul a frecventat liceul la 15 aprilie, iar la 17 aprilie, orele 8:40 a fost de urgență spitalizat în stare gravă în secția terapie intensivă, spitalul raional Cahul. La ora 10:50, însă a fost constatat decesul acestuia.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții.

Totodată, Ministerul, atenționează repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.

Comentarii: 0  
 
TAGURI