30 de tineri vor primi burse anuale în valoare de zece mii de lei
19 Aprilie 2019 12:15
Un număr de 30 de tineri vor beneficia de burse anuale în valoare de 10 mii de lei în cadrul Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”. Finaliștii au fost premiați la o ceremonie desfășurată ieri la Chișinău, informează Democracy.MD.

Finaliștii celei de-a cincea ediții a Programului au fost selectați de către o comisie de experți în baza dosarelor prezentate. În acest an, la concurs au participat 119 de studenți, de la 17 instituții de învățământ superior din țară.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a declarat la eveniment că datorită acestor burse, 30 de studenți, foarte buni și foarte motivați, se vor concentra mai bine asupra studiilor, nefiind sustrași de griji materiale şi de gânduri despre cum să-și asigure unele necesități ce țin de procesul educațional.

Bursierii pot utiliza banii pentru acoperirea unor cheltuieli ce țin de efectuarea studiilor, cum ar fi achitarea taxei de studii, cheltuieli de cazare, masă, transport, rechizite. Beneficiarii de burse pot candida pentru reînnoirea acesteia, în următorul an de studiu, cu condiția demonstrării performanțelor academice și a implicării în activități extracurriculare.

Comentarii: 0  
 
TAGURI