Atenționarea Ministerului Sănătății privind autotratamentele pregătite în condiții de casă
19 Aprilie 2019 14:15
În contextul survenirii decesului unui adolescent în vîrstă de 16 ani din satul Bucuria, r-nul Cahul pe motivul probabilei intoxicări cu o substanță necunoscută pregătită în condiții de casă, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic, indiferent dacă este vorba de scabie, pediculoză, gripă sau alte infecții, scrie Democracy.MD.

La 15.04.19, adolescentul s-a îmbolnăvit de scabie, iar bunica acestuia i-a aplicat suspenzie de benzilbenzoat pe tot corpul. La data de 16 aprilie, procedura a fost repetată, dar fiind adăugată suplimentar la suspenzia de benzilbenzoat o cantitate necunoscută a preparatului cu abreviatura PUFFS cu conținut de sulf (pucioasă).

Atenționăm repetat populația că preparatele medicamentoase trebuie procurate doar din farmacii și strict la indicația medicului sau farmacistului. Este strict interzis prepararea și utilizarea substanțelor pregătite în condiții casnice.

Comentarii: 0  
 
TAGURI