Scumpirea cartofilor ar avea la bază o înțelegere anticoncurențială între întreprinderi
15 Mai 2019 11:15
Stabilirea prețurilor de vânzare-cumpărare a cartofilor ar avea la bază o înțelegere anticoncurențială între întreprinderi. Cel puțin asta consideră Centrul Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorului (CNPIEC). Organizația a trimis o sesizare la Consiliul Concurenței pentru a combate concurența neloială, scrie Agora, preluat de Democracy.MD.

„În contextul nemulțumirilor populației Republicii Moldova cu privire la majorarea nejustificată și fără precedent a prețului la cartofii autohtoni și de import, comercializați în piețe și magazine, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor CNPIEC constată existența unui acord anticoncurenţial presupunînd o înțelegere tacită între întreprinderi”, scrie CNPIEC.

Potrivit instituției, aceste întreprinderi ajung să stabilească, direct sau indirect, prețurile de cumpărare sau de vânzare a produselor „în contextul deficitului pe piață de cartofi”. Instituția a sesizat Consiliul Concurenței și solicită „contracararea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale, precum și protecția intereselor economice ale consumatorilor”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI