Thomas Hammarberg: închisoare devine o școală de crimă, care nu oferă posibilitatea invididului să se reintegreze
31 Mai 2012 16:16
În cadrul vizitei sale de 5 zile în Transnistria, Thomas Hammarberg, expert principal ONU privind drepturile omului în regiunea transnistreană , a declarat că au fost abordate două aspecte: una din ele ține de sentințele deținuților, care conform standardelor internaționale, în unele cazuri sunt foarte dure. Al doilea aspect ține de persoanele care sunt în detenție preventivă, care, nu corespunde standardelor internaționale.

Expertul este de părerea că detenția unei persoane înainte să-i fie demonstrată vina, trebuie evitată, cu excepția cazurilor ieșite din comun.

Aceasta a fost prima vizită de analiză, care a avut drept scop evaluarea comprehensivă a aspectelor ce țin de drepturile omului în Transnistria.
Sarcina expertului Thomas Hammarberg este de a evalua situația din Transnistria pentru a putea reveni, în septembrie, cu recomandări către toți actorii implicați în îmbunătățirea relațiilor.
Thomas Hammarberg a adăugat că astfel de situații sunt prezente nu doar în regiunea transnistreană, există mai multe țări care întreprind măsuri pentru a reduce pedeapsa , pentru că există cazuri când închisoare devine o școală de crimă, care nu oferă posibilitatea invididului să se reintegreze.
Comentarii: 0  
 
TAGURI