Duminică va avea loc Marşul Solidarităţii organizat de minoritățile sexuale. Iată politicienii care vor fi prezenți
16 Mai 2019 18:30
Duminică, 19 mai, în centrul capitalei va avea loc Marşul Solidarităţii, organizat de comunitatea gayilor, lesbienelor și transsexualilor din Moldova. Marşul face parte din programul Festivalului  „Moldova Pride”, ediția a XVIII, informează Democracy.MD.

Potrivit organizatorilor, festivalul “Moldova Pride” este organizat cu scopul de a spori vizibilitatea comunității LGBT din Moldova și a organizației GENDERDOC-M, pentru a iniția discuții pe diverse teme și probleme legate de drepturile LGBT și pentru a măsura nivelul toleranței în societate.

De asemenea, nu este exclusă nici organizarea unor contramanifestaţii, organizate de reprezentanţii unor organizaţii bisericeşti din Republica Moldova.

Anul acesta, la Marşul Solidariăţii este aşteptată participarea liderei PAS, Maia Sandu, dar şi a altor deputați ai formațiunii, inclusiv Dumitru Alaiba. Politicienii din PAS își exprimă constant sprijin pentru comunitatea homosexualilor din Moldova, iar liderii acesteia au făcut agitație în favoarea lui Sandu la alegeri.

Comentarii: 0  
 
TAGURI