Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu vicepreședintele Parlamentului European
24 Iunie 2019 17:15
”Contăm pe extinderea domeniilor de cooperare cu Parlamentul European. Toate angajamentele asumate de Republica Moldova vor fi îndeplinite, astfel încât să fim eligibili pentru o asistență financiară mult mai mare decât cea agreată anterior”, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, astăzi, la întrevederea cu Heidi Hautala, vicepreședinte al Parlamentul European.

Președintele Parlamentului a subliniat că stabilitatea politică și economică sunt foarte importante pentru dezvoltarea țării, iar colaborarea între forțele politice care au format majoritatea parlamentară este în măsură să asigure această stabilitate.

Referindu-se la priorități, Zinaida Greceanîi a spus că investițiile nu vor veni în Republica Moldova, dacă investitorii nu vor avea încredere că există o justiție funcțională. ”Justiția trebuie să fie sub controlul cetățenilor”, a spus Zinaida Greceanîi. Potrivit ei, judecătorii, funcționarii și demnitarii trebuie să nu uite că depun jurământul în fața țării și nu a vreunui partid sau persoane.

De asemenea, Zinaida Greceanîi a solicitat Parlamentului European suport și expertiză pentru comisiile de anchetă instituite în Parlament pentru asigurarea unor rezultate bune și a unor investigații calitative.

La rândul său, deputații din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European (AFET) au anunțat suport plenar pentru Republica Moldova și au asigurat de susținere autoritățile și disponibilitate pentru extinderea colaborării cu țara noastră.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI