Verificările microbuzelor din Chișinău scot la iveală numeroase nereguli admise de șoferi
22 Iulie 2019 17:15
Verificările la staţiile terminus ale microbuzelor de rută din Chişinău, pentru a fi examinată starea tehnică a unităţilor de transport, au fost efectuate săptămâna trecută.

În urma verificărilor, au fost depistate mai multe nereguli la unităţile de transport: exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum şi amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii. Astfel, oamenii legii au întocmite 11 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 de lei la 600 de lei şi cu aplicarea a 3 puncte de penalizare. Administratorii de firme au fost atenţionaţi să nu mai permită ieşirea la rută a microbuzelor dacă nu corespunde starea tehnică. Totodată, au fost ridicate plăcuţele de înmatriculare la 3 microbuze, nefiindu-le admisă ieşirea la rută.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Municipiului Chişinău, verificările vor continua, pentru a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier. Agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI