Peste 250 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Indonezia
21 August 2019 15:15
Autorităţile indoneziene au dat în urmărire peste 250 de deţinuţi care au evadat dintr-o închisoare din provincia West Papua. Evadarea s-a produs luni când străzile din mai multe oraşe au fost inundate de protestatari care au blocat şosele şi au incendiat clădiri, inclusiv închisoarea respectivă, scrie Rador.

Frământările sociale au fost declanşate de arestarea unor studenţi papuaşi din oraşul Surabaya pe motiv că ar fi dat dovadă de lipsă de respect faţă de drapelul indonezian. Autorităţile au suplimentat efectivele poliţieneşti trimise în provincia West Papua înaintea unor noi proteste. Mii de papuaşi au ieşit luni pe străzi din mai multe oraşe precum Sorong, Manokwari şi Jayapura.

Închisoarea din care deţinuţii au evadat se află în Sorong şi a fost incendiată, iar deţinuţii au fost atacaţi cu pietre, a precizat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Marlien Lande. "258 de deţinuţi au evadat şi doar cinci dintre ei s-au întors în cursul acestei dimineţi", a precizat Marlien Lande, adăugând că mai mulţi gardieni şi membri ai personalului centrului de detenţie au suferit răni în timp ce încercau să-i împiedice pe deţinuţi să fugă.

Comentarii: 0  
 
TAGURI