Armata Națională a sărbătorit 28 de ani de la înfiinţare
3 Septembrie 2019 11:15
Armata Naţională a Republicii Moldova împlineşte astăzi, 28 de ani de la fondare. Cu prilejul aniversării, corpul de comandă al Armatei Naţionale a depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul capitalei, informează Serviciul de presă al Ministerului Apărării.

De asemenea, militarii şi angajaţii civili din garnizoana Chişinău au depus flori la Monumentul „Maica Îndurerată”, de la Complexul memorial „Eternitate”.

„Ziua Armatei este şi ziua ţării noastre. Îmi doresc foarte mult să îmbunătăţim condiţiile de muncă pentru persoanele care au ales această profesie. Infrastructura Armatei delăsată şi nu putem oferi cele mia bune condiţii de muncă, chiar dacă le oferim apartamente militarilor noştri, de multe ori după finisarea carierei ei nu reuşesc să îşi procure apartamente. Voi depune eforturi ca toate aceste obiective să fie realizate cât mai curând. Îmi doresc un personal bine pregătit, instruit. Planificăm să desfăşurăm mai multe antrenamente, experţii la centrele de instruire a militarilor, cooperăm cu partenerii noştri externi pentru a trimite militarii noştri peste hotare şa şcolarizare militară, exerciţii, antrenamente comune, schimb de experienţă şi toate acestea le facem cu un singur scop de a transforma Armata într-o armată prestigioasă şi de a avea capacitatea de a acorda securitate cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Pavel Voicu, ministrul Apărării.

Cu începere de la ora 11:00, în curtea Ministerului Apărării va fi organizată o ceremonie militară protocolară, în cadrul căreia cei mai destoinici militari vor primi distincţii şi diplome.

Armata a fost înfiinţată prin Decret prezidenţial pe 3 septembrie 1991, peste o săptămână de la Proclamarea Independenţei.

În ajunul Zilei Armatei, în duminica de 1 septembrie, Ministerul Apărării a desfăşurat, pentru al doilea an consecutiv, Ziua Uşilor Deschise.

Comentarii: 0  
 
TAGURI