A semnat în locul învinuitului. Un fost procuror din Ocnița, trimis în judecată pentru fals în acte
5 Septembrie 2019 18:15
Un fost procuror din Ocnița a ajuns pe banca acuzaților pentru fals în acte publice. Acesta este învinuit că ar fi semnat în locul învinuitului, care se afla peste hotare. Tot el a reprezentat acuzarea de stat împotriva făptașului, la fel, în lipsa acestuia. Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord, a anunțat azi trimiterea în instanța de judecată a cauzei penale pe numele fostului procuror.

Conform Procuraturii Generale, procurorul V.B. cerceta o cauză de învinuire a unui cetățean privind amenințarea și aplicarea violenței față de colaboratorii de poliție. Însă, la examinarea cauzei, procurorul a falsificat actele emise în privința făptuitorului. Mai exact, procurorul a semnat în rubrica învinuitului, în locul acestuia, în timp ce ultimul de fapt se afla peste hotare. Ulterior, procurorul a dispus trimiterea cauzei în judecată.

Ajunsă în instanță, acuzarea de stat în cazul dat a fost susținută de același procuror, în lipsa făptuitorului, care fusese anunțat în căutare. Fapta procurorului a fost calificată ca infracțiune de fals în acte publice, săvârșită de o persoană cu demnitate publică.

Deși și-a recunoscut vina pe deplin și a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, fostul procuror riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani.

Conform legii, dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani, ori amendă în mărime de la 67.500 până la 117.500 de lei, în ambele cazuri cu privare de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI