Și-a bătut până la moarte amicul de pahar pentru 50 de lei
10 Septembrie 2019 14:15
Un bărbat a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce și-a bătut până la moarte amicul de pahar. Prin aceeași sentință pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Briceni, făptașul va achita peste 60 de mii de lei în calitate de prejudiciu moral și cheltuieli de înmormântare.

Potrivit procurorilor care au apărat condamnarea bărbatului, totul s-a întâmplat din cauza a 50 de lei pe care făptașul i-a oferit colegulul său cu care consumase băuturi alcoolice, ca să mai cumpere ceva de băut. După o vreme însă, acesta s-a întors fără alcool, dar și fără bani. Drept răspuns, făptașul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu mâinile și picioarele în cap și în regiunea corpului. O zi mai târziu, victima a decedat.

La data de 9 septembrie, procurorii din Briceni au obținut în procesul de judecată o sentință de condamnare a făptașului cu pedeapsa închisorii pentru o durată de 9 ani și 90 de zile, în penitenciar de tip închis. De asemenea, instanța de judecată a dispus în beneficiul victimei să fie încasată suma de 10 mii lei pentru prejudiciu moral, precum și peste 50 mii lei pentru cheltuielile de înmormântare.

Sentința este cu drept de apel în instanța ierarhic superioară.

Comentarii: 0  
 
TAGURI