Publicitatea jocurilor de noroc ar putea fi interzisă
11 Septembrie 2019 18:15
Publicitatea jocurilor de noroc trebuie reglementată mult mai dur decât este acum. De această părere este deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba, după ce a văzut în presă câteva articole publicitare despre jocurile de noroc. Deputatul consideră că industria bazată pe viciile umane - alcoolul, ţigările şi jocurile de noroc, sunt legale, dar contorversate.

„Curând pe agenda parlamentului o să apară Legea publicităţii. Ce ziceţi, dacă înregistrăm un amendament care interzice publicitatea de orice gen a jocurilor de noroc, pariurilor sportive şi loteriilor?

Această idee mi-a venit când am văzut cât de agresivă este campania de marketing a industriei. 350 mii euro în doar 6 luni. Pe publicitate se cheltuie mai mult decât se planifică să fie beneficiul statului din acest Parteneriat Public-Privat.

În proiectul din vara asta, unde am anulat facilităţile fiscale pentru industria jocurilor de noroc, ne-am uitat exclusiv la aspectul financiar şi impactul fiscal al facilităţilor, iar industria a reacţionat cu o campanie mediatică finanţată generos. Următoarea iniţiativă ar fi o ocazie să discutăm despre efectele sociale şi aspectul moral al jocurilor de noroc. Într-o ţară săracă, prea mulţi îşi pun speranţele în „6 din 36””, spune Alaiba.

Comentarii: 0  
 
TAGURI