Antreprenor HoReCa critică noua lege care prevede dublarea taxelor
12 Septembrie 2019 13:15
Creșterea TVA pentru HoReCa de la 10 la 20 la sută a stârnit controverse în rândul celor care activează în domeniu. Antreprenorul în sectorul HoReCa, Dumitru Cebotarescu a declarat la emisiunea Publika Report că nu se așteapta la o altă decizie din partea președintelui țării.

Antreprenorul susține că decizia de majorare a fost luată fără consultarea agenților economici din domeniu.

„Sigur că suntem dezamăgiți. Obligația statului este de a crea conditiții de muncă. Ajustarea TVA la 5% cum îi în România de exemplu, este un model de cum statul are grija de business. Noi vom continua să scriem scrisori, să elaborăm petiții”

În același timp, Cebotarescu afirmă că taxa de 10 la sută pentru industria HoReCa stabilită în octombrie 2018 le-a permis să aibă venituri mai mari. Numai în luna mai câștigurile s-au majorat cu 40 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Daca în primăvară antreprenorii își permiteau să ia credite pentru a-și dezvolta afacerile din contul reducerilor de TVA, iată că în toamnă cei din HoReCa strâng banii pentru a se asigura. Important este ca Guvernarea să nu uite de promisiunea ca oamenii să trăiască mai bine, să avem condiții să lucrăm în țară. Omul votează după cum trăiește”.

Comentarii: 0  
 
TAGURI