Moldovenii vor putea merge în Ucraina doar cu buletinul
12 Septembrie 2019 14:15
Cetățenii moldoveni ar putea în timpul apropiat să traverseze frontiera de stat cu Ucraina în baza buletinului de identitate. De același privilegiu s-ar putea bucura și cetățenii ucraineni la traversarea hotarului Republicii Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, după vizita efectuată la începutul acestei săptămâni în Ucraina și Federația Rusă.

„La Kiev am avut mai multe discuții cu omologul meu Vadim Pristaico, precum și cu alți oficiali ucraineni. Prioritar am discutat despre facilitarea procedurilor de control la frontiera moldo-ucraineană. Am discutat despre securizarea acestei frontiere, inclusiv pe partea regiunii transnistrene.

Ministrul de Externe a mai adăugat că această necesitate reiese din faptul că foarte mulți moldoveni preferă în weekend să meargă să se odihnească în Ucraina, iar introducerea călătoriei doar cu buletinul de identitate ar ușura cu mult acest proces de deplasare.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, ministrul de Externe și Integrare Europeană a Republicii Moldova a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Vadim Pristaico și alți demnitari de stat.

Comentarii: 0  
 
TAGURI