FOTO // Socialiștii încalcă din nou Codul electoral, surprinși împărțind materiale cu agitație ascunsă
16 Septembrie 2019 19:10
Partidul Socialiștilor încalcă prevederile legislației electorale chiar în primele zile de campanie la Bălți. Reprezentanții formațiunii au fost surprinși împărțind materiale cu agitație ascunsă și care conțineau fotografii cu personalități politice străine, ceea ce contravine flagrant Codului electoral, notează independent.md. În plus, socialiștii nu au indicat că sunt achitate din fondul electoral, transmite democracy.md cu referirela independent.md.

Mai mulți tineri au fost văzuți în blocurile de locuit din Bălți în timp ce repartizau materiale electorale în cutiile poștale ale locuitorilor. Este vorba de ziarul de partid „Socialiștii” care conține doar articole laudative la adresa PSRM și a președintelui Igor Dodon, precum și denumirea și simbolul formațiunii pe fiecare pagină. Împreună cu ziarul, este distribuită și o foaie volantă cu conținut vădit negativ la adresa echipei „Partidului Nostru”, ai căror reprezentanți administrează municipiul după alegerile locale din 2015. Materialul electoral respectiv este însă distribuit cu încălcarea legislației, deoarece nu conține date privind tirajul precum și tipografia la care a fost tipărit, așa cum cer normele legale.

O bălțeancă a filmat câțiva tineri în timp ce distribuiau materialele respective. Ei au recunoscut că reprezintă PSRM, dar consideră că nu încalcă legislația. O dovadă în plus a faptului că este vorba de materiale electorale ale PSRM sunt afișajele și panourile publicitare care au împânzit Bălțiul aceleași mesaje. Pe panourile publicitare din Bălți este menționat însă că sunt achitate din fondul electoral al formațiunii, informație care lipsește în cazul materialelor electorale distribuite în cutiile poștale.

Mai mult decât atât, ziarul distribuit de reprezentanții PSRM și care face campanie ascunsă candidaților formațiunii din Bălți, conține poze cu liderii formali și neformali ai socialiștilor, care apar în poze alături de personalități politice de peste hotare, inclusiv cu președintele rus Vladimir Putin, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a Codului electoral.

 

socialiștilor, care apar în poze alături de personalități politice de peste hotare, inclusiv cu președintele rus Vladimir Putin, ceea ce reprezintă o încălcare flagrantă a Codului electoral.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI