Scrisoare deschisă: Angajați ai SHS îl acuză pe directorul interimar al instituției de corupție
17 Septembrie 2019 13:15
Mai mulţi angajaţi ai Serviciului Hidrometeorologic de Stat au expediat o scrisoare deschisă Centrului Naţional Anticorupţie, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, prin care o acuză pe Violeta Bălan, directorul interimar al SHS, de acte de corupţie.

Vă redăm mai jos scrisoarea deschisă integral:

„Angajaţii Serviciului Hidrometeorologic de Stat expediază această scrisoare către instituţiile abilitate a statului de a face lumină şi a pune legea în aplicare, pentru a demonstra, că se vrea schimbare în Republica Moldova, dar nu mimare, noi sperăm că noua guvernare va fi altfel.

Acest caz a fost investigat de către Centrul Anticorupţie, dar cu părere de rău, noi angajaţi am aşteptat şi aşteptăm, ca Centrul Anticorupţie să finiseze ancheta şi să ia o hotărâre, dar cu regret Violeta Bălan, directorul adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat şi până astăzi gestionează banii publici alocaţi Serviciului, fără nici o transparenţă. Cazul ţine de acţiunile de corupţie a directorului adjunct al Serviciului Hidrometeorologic de Stat Violeta Bălan, care de mai mult de 2 ani, prin metode ilegale însuşeşte abuziv banii publici, deoarece Doamna V. Bălan la altceva nici nu se pricepe, fiindcă nu are nici studii în domeniu şi nici capacităţi manageriale.

Noi ne întrebăm Doamnă Ministru G. Mincu, oare nu este de competenţa DVS să faceţi lumină şi să contracaraţi astfel de cazuri, să promovaţi specialişti competenţi şi integri la funcţia de Director al Serviciului?, însăDumneavoastră în calitate de Ministru aţi delegat-o pe Doamna V. Bălan să reprezinte R. Moldova la Conferinţa ONU, şi să Vă însoţească în delegaţia oficială, cum să înţelegem astfel de atitudine?, oare nu sunteţi complice la promovarea şi susţinerea cadrelor corupte ? pozele de pe pagina web a MADRM denota acest fapt, unde DVS şi Violeta Bălan cu drapelul Moldovei la Conferinţa ONU din India.

Doamnă Ministru oare să ne aşteptăm că se va proceda la fel, când un fost Ministru al Mediului, l-a propus pe fostul Director al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cercetat penal, pentru a fi decorat cu Distincţie înaltă a statului?, cu Ordinul „Gloria Muncii”,Moldova –ţară de minuni.

Speram, ca nu aceasta este politica PAS de promovare a cadrelor !!!

Noi nu am semnat scrisoarea, de frică că trăim în: „ Moldova –ţară de minuni”.

Violeta Balan neagă acuzaţiile precum că ar fi interprins anumite acte de corupţie şi spune că ar fi vorba despre o concurenţă. Mai exact, cineva din interior ar încerca prin diverse metode să ocupe funcţia de director al SHS, încercând să o ponegrească.

Comentarii: 0  
 
TAGURI