CSM amână scrisoarea magistraților care au cerut demisia membrilor CSM-ului
19 Septembrie 2019 12:15
Consiliul Superior al Magistraturii a decis să amâne examinarea cererii semnate de cei 87 de judecători, care au solicitat să fie convocată Adunarea Generală a Judecătorilor, pentru a-i demite pe membrii CSM-ului. Chestiunea va fi examinată la următoarea ședință a CSM-ului, după ce Inspecția Judiciară va verifica cum au fost colectate semnăturile și dacă magistrații nu au fost intimidați sau induși în eroare pentru ce semnează cererea.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat că a primit mai multe informații de la judecători din teritoriu care au afirmat că au fost duși în eroare, că au semnat de fapt pentru convocarea Asociației Judecătorilor sau pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, dar pentru a discuta probleme din sistem, dar nu pentru a cere demisia membrilor CSM. Alții au declarat că au semnat pe foi albe.

Ținând cont de aceste informații,  s-a propus ca Inspecția Judiciară să verifice cum au fost colectate semnăturile de la cei 87 de judecători, cine a convocat adunările în judecătorii, dacă acestea au avut loc în timpul orelor de muncă și dacă nu au fost intimidați magistrații să semneze cererea.

Comentarii: 0  
 
TAGURI