Cumpărau hașiș cu 700 euro din Spania și-l vindeau cu 2500 euro în Rusia
8 Octombrie 2019 11:30
Marți, 8 octombrie 2019, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi membri ai unui grup criminal constituit și coordonat din Republica Moldova, care însă era implicat în trafic de hașiș din Spania în Federația Rusă.

Pe lângă faptul că a fost constituit în Republica Moldova și activitățile acestuia erau dirijate de aici, banii acumulați din vânzarea drogurilor erau investiți în activitățile lor desfășurate aici, pe ale căror active și bunuri (imobile și automobile), însă, procurorii au aplicat sechestru. Rezultatele documentării grupului, timp de doi ani, arată spre faptul că făptașii cumpărau hașișul la prețul de 700-800 euro pentru 1 kg, dar îl vindeau traficanților de droguri din Moscova, la preț care varia între 2000 și 2500 euro, în funcție de calitatea produsului ilegal.

Transportare transnațională de droguri în sumă de circa un milion euro

Drogurile erau ascunse în rezervoarele pentru combustibil ale automobilelor care se deplasau din Spania pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Belarusului, Ucrainei, cu destinația finală în Federația Rusă. Membrii grupului evitau traversarea teritoriului Republicii Moldova, pentru ca activitatea lor infracțională să nu fie investigată de către autoritățile de drept de aici. Cantitatea de droguri pe care au transportat-o a fost de 500 kg, care în urma vânzărilor a generat suma de aproximativ un milion de euro.

Dacă vor fi găsiți vinovați de către instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Comentarii: 0  
 
TAGURI