Prins beat la volan dis-de-dimineață, în timp ce gonea pe străzile capitalei
9 Octombrie 2019 10:30
Inspectorii de patrulare au organizat ieri filtre în două sectoare ale capitalei, pentru a-i depista pe șoferii care încalcă Regulamentul Circulației rutiere. Aceștia au prins șoferi beți la volan chiar de dimineață, precum și conducători auto care au depășit limita de viteză.

Astfel, aproximativ 160 de șoferi au fost trași pe dreapta și verificați prin intermediul aplicației E-DATA. 84 dintre aceștia s-au ales cu procese-verbale în urma încălcărilor depistate de camerele de supraveghere.

Cele mai frecvente abateri înregistrate au fost pentru depășirea limitei de viteză, ignorarea semnelor de interzicere a semaforului și nerespectarea marcajelor rutiere.

De asemenea, a fost depistat și un șofer care circula fiind în stare de ebrietate. Supus testului alcoolscopic, acesta avea 0,73 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferii care aveau centurile de siguranță necuplate au fost avertizați despre riscuri.

Operațiunea are scopul de a crește gradul de siguranță în trafic și responsabilizarea șoferilor cu privire la pericolele la care se expun și îi implică pe ceilalți participanți la trafic. Astfel de acțiuni sunt organizate atât în municipiul Chișinău, cât și pe întreg teritoriul țării.

Comentarii: 0  
 
TAGURI