VIDEO // Ion Ceban: „Suprafaţa totală a zonelor verzi din Chişinău este de 2922 ha. Nu e puțin, dar a fost mai mult”
11 Octombrie 2019 12:30
Pentru reabilitarea şi amenajarea spaţiilor verzi vor fi allocate anual câte 150 milioane lei. Candidatu la funcşia de primar al Capitalei Ion Ceban tratează această sumă ca o investiție în viitorul Chișinăului.

“Dezvoltarea Capitalei nu e posibilă fără programe, care să încurajeze tinerii să aleagă Chișinăul ca loc de viață pentru familia lor, iar spațiile verzi sunt o parte importantă din viața familiilor tinere”, consideră Ion Ceban. 

În opinia sa, datorită Spațiilor Verzi frumoase Chișinăul a fost numit “Oraș verde”, însă primăria Chișinăului le-a ignorat insistent pe durata ultimilor decenii.

“Chiar dacă în Chişinău sunt multe parcuri şi grădini publice, oamenii nu pot beneficia de ele. Zonele verzi sunt în mare parte ne-îngrijite. Parcurile din Chișinău vor arăta așa cum arată parcurile din orașele mari bine gospodărite”, mai spune candidatul la funcţia de primar al Capitalei.

Suprafaţa totală a zonelor verzi din Chişinău este de 2922 ha. În Chişinău sunt 6 parcuri, mai multe grădini publice, parcuri-păduri, scuaruri și fâşii forestiere.

Comentarii: 0  
 
TAGURI