Prima platformă online ce include toate proiecte finanțate de UE în R. Moldova
16 Octombrie 2019 14:30
Toate proiectele finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova au fost integrate pe platforma online www.eu4moldova.md, care a fost lansată astăzi la Chișinău. Aceasta conține și o hartă interactivă cu ajutorul căreia pot fi vizualizate toate inițiativele desfășurate într-o anumită localitate din țara noastră, transmite moldpres.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat la lansarea platformei că, până în prezent, în țara noastră au fost lansate peste o mie de proiecte cu susținerea UE în diverse domenii, în urma cărora au beneficiat în mod direct peste jumătate de milion de cetățeni. Datorită asistenței UE, au fost create 15 mii de locuri de muncă și au fost modernizate 700 km de drum.

Totodată, 17 mii de fermieri din țara noastră au beneficiat de suport din partea UE, iar circa 16 mii de persoane au acces la apă potabilă, datorită apeductelor construite cu sprijinul UE. Doar în proiecte de infrastructură au fost investite peste opt mln de lei.

La lansarea platformei au participat și mai mulți beneficiari ai proiectelor finanțate de UE în țara noastră, care au apreciat rezultatele obținute în urma implementării acestora.

Comentarii: 0  
 
TAGURI