OPINIE: „Stoicismul cu care PDM și-a menținut integritatea arată că sunt o nucă tare pentru binomul ACUM”
16 Octombrie 2019 14:00
Bătălia pentru ocuparea locului secund în alegerile locale este una hotărâtoare pentru soarta de viitor a Partidului Democrat din Moldova (PDM) – dacă vor obține această poziție, democrații moldoveni vor dovedi că reprezintă o forță politică puternică și după dispariția lui Vladimir Plahotniuc din viața politică moldovenească. Despre aceasta scrie jurnalistul Victor Nichituș, într-o postare pe blogul său, informează tribuna.md.

Nichituș subliniază că: „stoicismul cu care Partidul Democrat din Moldova și-a menținut integritatea fracțiunii parlamentare arată că ei știu să încaseze și că sunt o nucă tare pentru binomul politic Maia Sandu/Andrei Năstase”. „Dacă vor avea mai mulți primari decât binomul politic Maia Sandu/Andrei Năstase, președintele PDM, Pavel Filip, ar confirma încrederea primită la preluarea puterii în partid și ar sublinia, cu roșu, capabilitățile lui manageriale”, a precizat jurnalistul.

Totodată, el afirmă, în context, că „este clar că Partidul Socialiștilor este favoritul acestor alegeri locale – formațiunea politică va obține cel mai mare număr de primari și de consilieri municipali”, dar și că „este greu de crezut că, după ce au semnat la 16 septembrie 2019 un nou acord de colaborare cu Partidul Socialiștilor, Blocul politic ACUM ar putea obține un loc doi, ca număr de primari, după socialiști”.

Victor Nichituș amintește că: Alegerile locale vor avea loc la 20 octombrie prilej cu care moldovenii dintre Prut și Nistru vor alege 898 de primari și 11 580 de consilieri locali – raionali, municipali și orășenești – pentru un mandat de patru ani. Mandatul precedent al acestora a expirat la 14 iunie. Pentru ca alegerile să fie validate trebuie să voteze cel puțin 1/4 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale din fiecare circumscripție.

Comentarii: 0  
 
TAGURI