CEC dezminte posibilitatea fraudării alegerilor locale generale
16 Octombrie 2019 16:00
Eroarea apărută pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice şi nu afectează procesul electoral. Precizarea CEC vine în contextul sesizării depuse de trei membrii ai Consiliului electoral de circumscripţie electorală Chişinău privind o posibilă tentativă de fraudare sau discreditare a alegerilor locale din 20 octombrie.

„Ca rezultat al unor investigaţii interne paralele, s-a constatat că anexa la Hotărârea CECE nr. 1 Chişinău nr.62 din 24 septembrie 2019 cu privire la componenţa nominală a membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare corespunde cu Decizia Consiliului municipal Chişinău în partea ce ţine de desemnarea membrilor birourilor electorale corespunzătoare”, se arată în comunicatul CEC.

Sursa citată menţionează că lista membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, care îşi exercită real atribuţiile, corespunde anexei aprobate de Consiliul Electoral de Circumscripţie Electorală nr. 1 Chişinău. „Eroarea admisă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale nu produce efecte juridice şi nu afectează procesul electoral. Aceasta a fost generată prin greşeala făcută de un operator al CECE nr.1 Chişinău”, se arată în comunicat.

Astăzi trei membri ai Consiliului electoral de circumscripţie electorală Chişinău au anunţat despre o posibilă tentativă de fraudare sau discreditare a alegerilor locale din 20 octombrie.

Comentarii: 0  
 
TAGURI