Peste 41.000 de apartamente din capitală au datorii pentru energia termică
22 Septembrie 2014 22:31
2216 0 Inna Juminschi Democracy.MD
În scurt timp se începe sezonul de încălzire, însă majoritatea locuitorilor din capitală nu au achitat facturile pentru energia termică din anul trecut.

Proprietarii de apartamente cu restanţe la plata facturilor pentru energia termică consumată sunt îndemnaţi să achite datoriile şi să nu admită acumularea restanţelor în noul sezon de încălzire 2014-2015.

Cele mai multe datorii revin apartamentelor gestionate de ÎMGFL – 21.959 de apartamente, urmate de APLP/ACC – 13.760 de apartamente, CCL – 4810 apartamente şi locuinţele departamentale – 849 de apartamente.

Proprietarii de apartamente cu datorii care nu au încheiat grafice de achitare eşalonată sau care nu respectă angajamentele de plată asumate urmează a fi acţionaţi în instanţele de judecată de către gestionarii fondului locativ, cu susţinerea juriştilor S.A. „Termocom”.

Fiabilitatea următorului sezon de încălzire depinde atât de pregătirea la un înalt nivel de calitate a reţelelor şi utilajului termic, cât şi de gradul de onorare a obligaţiunilor financiare de către consumatori. În acest context, S.A. „Termocom” solicită cu insistenţă achitarea sumelor restante şi informează că facturile de plată pentru energia termică consumată pot fi achitate la filialele băncilor comerciale, în oficiile poştale, terminalele de plăţi electronice şi la Centrul Comercial al S.A. „Termocom” în procedura falimentului (str. T. Vladimirescu, 6).

Comentarii: 0  
 
TAGURI