Stare de urgență în California: Zeci de mii de case, în pericol să fie înghițite de flăcări
28 Octombrie 2019 11:15
Circa 130 000 de persoane au fost evacuate în nordul Golfului San Francisco, din cauza incendiilor puternice din ultimele zile. Autoritățile au anunțat stare de urgență în zonă, scrie abcnews.go.com.

Ordinul de evacuare de urgență a fost extins de la 50.000 de locuitori pe parcursul zilei de sâmbătă și alți 39.000 în timpul nopții, iar numărul ar putea crește in condițiile în care flăcările se vor răspândi, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Păduri și Protecție de Incendiu din California (Cal Fire), Lauren Robertson.

Duminica, peste 3.000 de pompieri și alți membri ai echipei au luptat cu incendiul Kincaid Fire, care a afectat 12 141 de hectare și a pus in pericol alte 31 175.

La Los Angeles, departamentul de pompieri a anunțat că este sub control incendiul Tick, din apropierea orașului Santa Clarita, în proporție de 65%. Incendiul a afectat începând de joi, 24 octombrie.

Nu au fost înregistrate decese. Trei pompieri au fost răniți. La moment, incendiul produs la 57 de kilometri de Los Angeles a dus la evacuarea a peste 40.000 de locuitori. Majoritatea a putut sa revină în locuințe până sâmbătă după-amiază, potrivit departamentului pompierilor.

Comentarii: 0  
 
TAGURI