VIDEO // Consecințele în urma urcării în stare de ebrietate la volan
8 Noiembrie 2019 14:15
Inspectoratul Național de Probațiune al Ministerului Justiției a lansat un spot video, în cadrul campaniei de prevenire a consumului alcoolului la volan. Mai exact, este vorba despre un video unde se arată efectele care pot urma în urma urcării în stare de ebrietate la volan.

După ce în ultima perioadă au avut loc mai multe tragedii cauzate de șoferi beți, a fost lansată o linie telefonică destinată exclusiv sesizării poliției cu privire la cazurile de conducere a automobilelor în stare de ebrietate. 067 112 902 - este numărul la care cetățenii pot sesiza poliția dacă cineva conduce, sau s-a urcat la volan în stare de ebrietate.

Menționăm că, anul trecut a fost modificat cadrul legal în privința celor care conduc mașina în stare de ebrietate. Legea spune că, în cazul în care conducătorul auto este prins băut la volan, având concentrația de alcool mai mare de 0,3 mg/l în aerul expirat, se inițiază urmărirea penală, iar șoferul poate fi lipsit de dreptul de a conduce, în baza unei decizii judecătorești.

Dacă șoferul vrea să-și redobândească dreptul de a conduce, o poate face doar după patru ani de la pronunțarea sentinței definitive. În plus,  trebuie să susțină repetat examenul auto, proba teoretică și practică, și să prezinte un certificat privind „instruirea anti-alcool”. Programul probațional obligatoriu anti-alcool urmează a fi realizat de Inspectoratul Național de Probațiune și va costa 4000 de lei. Aspiranții vor fi obligați să participe la toate cele 20 de ore „de corecție” prevăzute în programul anti-alcool.

Comentarii: 0  
 
TAGURI