La fiecare 39 de secunde, un copil moare din cauza pneumoniei
12 Noiembrie 2019 15:00
Peste 800.000 de copii sub cinci ani şi-au pierdut viaţa din cauza pneumoniei anul trecut, la nivel mondial, mai precis un copil la fiecare 39 de secunde, potrivit unei noi analize. Majoritatea deceselor s-au înregistrat în rândul copiilor sub doi ani, aproape 153.000 fiind în prima lună de viaţă.

Trăgând un semnal de alarmă, şase organizaţii importante din domeniul sănătăţii şi al bunăstării copiilor - ISGlobal, Salvaţi Copiii, UNICEF, Every Breath Counts, Unitaid şi Gavi, Alianţa pentru Vaccinuri - lansează, astăzi, 12 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Pneumoniei, un apel la acţiune la nivel global. 

Zilnic, aproape 2.200 de copii sub cinci ani mor din cauza pneumoniei, o boală ce poate fi tratată şi în mare parte prevenită. Un angajament puternic la nivel global şi creşterea investiţiilor sunt critice în lupta împotriva acestei boli. Vom putea salva vieţile a milioane de copii doar prin intervenţii eficiente din punct de vedere al costurilor, menite să ofere copiilor protecţie, prevenţie şi tratament în comunităţile în care trăiesc', a afirmat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

Pneumonia este cauzată de bacterii, virusuri sau fungi, iar copiii afectaţi de această boală se confruntă cu dificultăţi în respiraţie din cauza acumulării de puroi şi lichid la nivelul plămânilor.

Această boală poate fi prevenită prin vaccinare şi tratată cu uşurinţă cu ajutorul unor antibiotice accesibile, în cazul în care este diagnosticată corect.

Comentarii: 0  
 
TAGURI