Decizia luată de blocul ACUM după discuțiile cu Igor Dodon
13 Noiembrie 2019 13:15
Deputații din Blocul ACUM au reiterat la consultările cu președintele Igor Dodon că sunt gata să o susțină doar pe Maia Sandu în funcția de premier, cu garnitura actuală de miniștri și cu aceeași agendă de reforme pe care Guvernul și-a asumat-o. Potrivit lor, principala problemă în raport cu Partidul Socialiștilor și construcția unei coaliții este Igor Dodon, care ar putea, contrar Constituției, interveni în permanență în actul de guvernare. 

Deputații ACUM mai spun că, din câte se cunoaște, zarurile au fost aruncate și va fi un Guvern tehnocrat, iar actualele consultări sunt doar formalități. Declarațiile au fost făcute după consultările cu șeful statului, care au avut loc astăzi, 13 noiembrie, transmite IPN.

Președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat că primul mesaj la care s-a referit a fost că „elementul destabilizator în situația politică actuală din Republica Moldova rămâne a fi Președinția, pentru că de aici pornesc toate. De la comportamentul, mesajul, pozițiile pe care le are și le-a avut Președinția pe perioada acestor cinci luni de zile. Drept dovadă – am ajuns în criza politică în care s-a ajuns în acest moment”.

„Ceea ce vedem este o încercare mai camuflată, în spatele Blocului, de a prelua încet instituțiile statului. Și noi am mai spus-o și cu altă ocazie – Blocul ACUM nu poate fi vitrină sau paravan în spatele căruia acest lucru să se întâmple, deși dânsul (n.r. Igor Dodon) ne-a asigurat de câteva ori, și ieri, și azi, că nu vrea să fie al doilea oligarh. Mă rog, noi considerăm că lucrurile evoluează în altă direcție”, a notat Igor Grosu.

„Am fost întrebați pe cine vedem premier. Am reiterat că poate fi doar doamna Maia Sandu, cu garnitura actuală de miniștri și cu acea agenda pe care Guvernul și-a asumat-o – reforma justiției, ceea ce ține de procurorul general, evaluarea procurorilor, scoaterea din captivitate a instituțiilor de reglementare etc. Doar așa pot avea loc discuții. În caz contrar se va ajunge la o situație similară”, a menționat Igor Grosu. Potrivit lui, și în cadrul discuțiilor ACUM a spus franc că Igor Dodon se pregătește insistent pentru alegerile prezidențiale, care urmează în 2020.

Comentarii: 0  
 
TAGURI