Șeful statului a avut o întrevedere cu membrii noului cabinet de miniștri
15 Noiembrie 2019 11:15
Șeful statului, Igor Dodon, a avut în dimineața zilei de vineri, 15 noiembrie, o întrevedere cu premierul Ion Chicu și cu miniștrii din noul guvern.

La eveniment, Dodon a afirmat că „acest guvern este primul din ultimii 20 de ani care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară, obținând votul unui număr record de deputați după anul 2001”. „Nu este creată o majoritate politică, dar este o platformă parlamentară social-economică”, a precizat președintele.

Oficialul a propus ca săptămâna viitoare, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, să fie examinate o serie de subiecte importante, inclusiv reforma justiției, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea.

Șeful statului i-a îndemnat pe membrii noului executiv să ignore atacurile politice. Noii miniștri nu sunt afiliați politic, ei sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte, nu prin vorbe că sunt mai buni.

Noul guvern în frunte cu Ion Chicu a fost învestit joi, 14 noiembrie, după ce precedentul cabinet de miniștri a fost demis prin moțiune de cenzură.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI